ВІД «ШКІЛЬНОГО КОХАННЯ» ДО «ШКІЛЬНОЇ МІСТИКИ»

 

Студія медіакультури та грамотності «Відкритий простір» працює у бібліотеці вже не один рік. Багато цікавих зустрічей, екскурсій, тренінгів, практикумів, інтерактивних занять відбулося за цей час. Отримані  знання допомагали  студійцям пізнавати світ медіа, закони їх функціонування, загрози та величезні можливості, які несуть сучасні засоби масової комунікації. Але медіакультура цивілізованої людини полягає не тільки в грамотному споживанні інформації, а і в донесенні власних меседжів світу, у  реалізації  себе через створення власного контенту. Тож паралельно на заняттях ми вчилися правильно фотографувати, створювати шкільну газету, а далі, наважилися і на відепродукт.
Першою колективною творчою роботою став пластиліновий мультфільм «Шкільне кохання». Цей процес настільки захопив хлопців і дівчат, що навіть певні «містичні»  перешкоди і несподіванки з технікою не зупинили їх, а навіть додали запалу. Набравшись досвіду,  захотілося підняти планку ще вище і спробувати себе не тільки у ролі авторів сценарію, операторів, монтажерів, а й у ролі акторів, –  так же набагато цікавіше. Виникла ідея зняти невеличкий ігровий ролик під назвою «Шкільна містика».
Певно учасники студії, старшокласники 18 школи, дуже люблять свій навчальний заклад, адже сюжет знову розгортається саме у рідній школі. Приємно, що «проба пера» виявилася вдалою. На 12-му відкритому конкурсі мобільного кіно та фото на базі  Кременчуцького міського центру позашкільної освіти  фільм «Шкільна містика» (оператор - Микола Бугаєвський, монтаж – Марина Погоріла) посів друге місце.

Дякуємо Сергію Каджая, Геннадію Павелку, працівникам телеканалу ІРТ-Полтава, усім, хто допомогав дітям повірити у власні сили і щедро ділися своїми знаннями.
Далі буде…


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Люди і шоколад Джоан Гарріс