Цифрові аборигени та цифрові мігранти

9 грудня до бібліотеки завітали школярі та практичні психологи  з навчальних закладів Щербанівської ОТГ – представники різних поколінь, щоб подискутувати з приводу того, як живеться їм в епоху digital.
 «Цифрові аборигени та цифрові мігранти: чим ми можемо бути корисними один одному» – така тема була заявлена для дискусії. Звичайно, покоління Z, цифрові аборигени, як риба у воді орієнтуються в користуванні  гаджетами, і часто дратуються, коли їхні батьки, цифрові мігранти, просять їх повчити навичкам виживання у віртуальному світі. Це ж елементарно, здається їм. Але, як слушно зауважив один з хлопців, їсти ложкою теж елементарно, та батьки терпляче вчать свою маленьку дитину.
Старшокласники також наголосили, що від старшого покоління вони можуть взяти живі свідчення  про минулі подій, не спотворені пропагандою та різними історичними міфами, дізнатися історію свого роду - і не повторювати помилки. Старше покоління може поділитися своїми цінностями.

Учасники щиро пораділи спілкуванню в такому форматі і вже намітили відвідати бібліотеку знову. Отже, до нових зустрічей!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Люди і шоколад Джоан Гарріс