Відеоблогінг: між популізмом і журналістськими стандартами. Як створити унікальний контент?

В останні роки  популярність блогів настільки зросла, що вони були оголошені новим жанром мережевої літератури. Популярність нового мережевого явища спричинила те, що в деяких університетах світу стали навчати мистецтва ведення щоденників (blogging), а починаючи з осені 2007р. в Університеті Каліфорнії студенти, що вивчають журналістику, слухають окремі курси з ведення блогів.  Ця хвиля доторкнулася й України: зокрема в Національному університеті «Києво-Могилянська Академія» магістерська програма «журналістика» також включає в себе курси з нових медіа.
Свої блоги нині мають не тільки журналісти. Їх ведуть і пересічні громадяни: домогосподарки, мандрівники, артисти, політики, пенсіонери і навіть діти. Бібліотеки теж активно комунікують зі своїми користувачами за допомогою бібліотечних блогів. Тому можливість взяти участь у  семінарі “Відеоблогінг: між популізмом і журналістськими стандартами. Як створити унікальний контент” дуже порадувала!
Захід було організовано  Академією Української Преси за підтримки Федеративної Республіки Німеччина, зокрема Фонду Фрідріха Науманна за Свободу.
Було цікаво дізнатися про новітні тенденції відеоблогінгу, формування якісного відеоконтенту, уникнення пропаганди, реклами, створення інфортейменту.  Виявляється не так просто збалансовано поєднати факти та емоції, дотримуватися журналістських стандартів і мати при цьому популярність. 



Отримані знання закріпили практичними вправами –  «З чого почати свою історію» та створенням роликів «Розповідаємо про себе», «5 кадрів».
На останок було проведено огляд закордонних та вітчизняних відеоблогів. Кожен учасник отримав книгу Штефана Прімбса «Соціальні медіа для журналістів».
        Семінар провели тренери та експерти:
Валерій Іванов, президент Академії української преси, д-р філол. наук, проф.;
Андрій Юричко, медіатренер, кандидат філологічних наук, викладач КНУ імені Тараса Шевченка; Жанна Кузнєцова, медіатренерка, менторка, режисерка та продюсерка.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Люди і шоколад Джоан Гарріс